Beroepenhuis

Ontdek de ontdekhoek van VORMETAL in het Beroepenhuis !

Het Beroepenhuis vzw is een educatief centrum voor alle jongeren van 11 tot 14 jaar oud, hun leerkrachten én hun ouders. Tieners uit de 3de graad van het basisonderwijs en de 1ste graad van het secundair onderwijs kunnen in het centrum een kijkje nemen in de beroepenwereld.

Het Beroepenhuis wil een oplossing bieden voor een actueel probleem op de arbeidsmarkt: een groot aantal mensen zoekt naar werk en toch geraken tegelijkertijd specifieke (vooral technische) vacatures niet ingevuld. Er is een grote nood aan technisch geschoolde vakmensen. Het beroepenhuis focust op die technische en praktisch uitvoerende beroepen. Technische opleidingen worden gepromoot als dynamische studierichtingen die leiden tot kansrijke en volwaardige beroepen. Opleidingen in de technische sfeer bieden bovendien nog heel wat mogelijkheden om door te stromen naar hogere opleidingen in hogescholen of aan de universiteit.

Vormetal O&W-Vlaanderen ondersteunt deze doelstelling en engageerde zich door participatie aan een ontdekhoek in Het Beroepenhuis en liet er vier bediendenberoepen visualiseren, dit hoofdzakelijk via computer-ondersteunde animaties. Deze vier beroepen zijn:

  • een technisch tekenaar;
  • een productontwikkelaar;
  • een polyvalent bediende;
  • een teamleader.